miętowy krem z groszku



Genialny i prosty!



2 szklanki groszku (świeżego lub mrożonego)
pół szklanki  świeżej mięty
twarożek śmietankowy 
starta skórka z jednej cytryny
pół cebuli
łyżka masła
ząbek czosnku
sól, pieprz


Podsmażamy na maśle posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy groszek, wodę i miętę. Doprowadzamy do wrzenia i na wolnym ogniu gotujemy około 10 minut. Całość miksujemy i doprawiamy sola i pieprzem. Świetnie smakuje z twarożkiem wymieszanym ze skórką z cytryny.  

Przepis znaleziony gdzieś w sieci, lecz nie wiadomo gdzie ;) Przerobiony na moją nutę.

Komentarze

  1. Czy we wszystkich przepisach sa takie same ilosci zupy?tu chyba dosc malo wychodzi?

    OdpowiedzUsuń
  2. Tu wychodzą dwie miseczki zupy.
    Ilości zupy w przepisach są różne,widać to po ilości wody.
    :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz