miętowy krem z groszku
Genialny i prosty!
2 szklanki groszku (świeżego lub mrożonego)
pół szklanki świeżej mięty
twarożek śmietankowy
starta skórka z jednej cytryny
pół cebuli
łyżka masła
ząbek czosnku
sól, pieprz
Podsmażamy na maśle posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy groszek, wodę i miętę. Doprowadzamy do wrzenia i na wolnym ogniu gotujemy około 10 minut. Całość miksujemy i doprawiamy sola i pieprzem. Świetnie smakuje z twarożkiem wymieszanym ze skórką z cytryny.
Przepis znaleziony gdzieś w sieci, lecz nie wiadomo gdzie ;) Przerobiony na moją nutę.
Czy we wszystkich przepisach sa takie same ilosci zupy?tu chyba dosc malo wychodzi?
OdpowiedzUsuńTu wychodzą dwie miseczki zupy.
OdpowiedzUsuńIlości zupy w przepisach są różne,widać to po ilości wody.
:)