z chorizo i kukurydzą
Zupa absolutnie pyszna!
300g pikantnej kiełbasy chorizo
kukurydza z puszki 400
pomidory, dwie puszki 800g
cebula
2 ząbki czosnku
garść ulubionego makaronu
natka pietruszki
oliwa z oliwek
sól i pieprz
Na oliwę wrzucamy pokrojoną w półplasterki chorizo. Przez chwil podsmażamy i wrzucamy posiekaną cebule oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Znowu chwilę smażymy aż cebula się zeszkli. Dodajemy pomidory i 300 ml wody i na wolnym ogniu gotujemy około 15 minut. Wrzucamy makaron. Miksujemy połowę porcji kukurydzy i dodajemy do zupy razem z kukurydzą, której nie miksowaliśmy. Doprawiamy solą i pierzem. Zupa jest gotowa, gdy gotowy jest makaron :) Zostało już tylko posiekać natkę pietruszki.
Smacznego
Przepis z bloga Escapade Gourmande
Lubię pikantne potrawy, Twoją zupę też zatem muszę polubić;)
OdpowiedzUsuńZachęcam, jest naprawdę pyszna :)
Usuńprzekonałam się i zrobiłam zupę według przepisu, wyszła całkiem dobra :) polecam
OdpowiedzUsuńZrobiłam, spróbowałam. Fajna zupa!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że Wam smakuje :)
OdpowiedzUsuńMnie jakoś tak szczególnie przypadła do gustu. Lubię zupy, które stają się daniem głównym ;)
PYSZNA................
OdpowiedzUsuń:) na zdrowie
Usuń