jaglanka z mlekiem koksowym


Tak przygotowana kasza nie potrzebuje żadnych dodatków.
Słodycz kokosu absolutnie wystarcza.
Ale maliny... czynią ją  królewskim śniadaniem.

Ostrzeżenie: to jest  sycące, słodkie i strasznie dobre!






250 ml kaszy jaglanej
125 ml wody
400 ml mleka kokosowego
garść malin
szczypta soli

Kaszę prażymy na suchej patelni, ostrożnie, żeby nie przypalić. Dzięki temu straci goryczkę.
Przerzucamy ją do garnka, zalewamy wodą i mlekiem kokosowym, dodajemy szczyptę soli.Na bardzo wolnym ogniu gotujemy, często mieszając, aż do miękkości.


Komentarze

  1. niby prosto, a jednak ten kokosowy smak w połączeniu z królową kasz smakuje rewelacyjnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis, wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz