chłodnik orientalny na przystawkę



Intrygujące małe co nieco. Idealne na początek czegoś większego.

Przepis autorstwa bielskiego bistro "Qchnia z duszą", zmodyfikowany przez mnie.





duże awokado
200 ml soku świeżego soku z marchewki
200 ml mleka kokosowego
łyżeczka żółtej pasty curry
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
łyżka soku z limonki
czarnuszka
sól
jako dodatek orzeszki ziemne lub grissini: na zdjęciu nie ma, bo wymyśliłam to w trakcie jedzenie, a zdjęcie zawsze robię przed ;)

Awokado, sok z marchewki, mleko kokosowe, jedną łyżkę  pietruszki, pastę curry, sok z limonki, szczyptę soli 200 ml wody  miksujemy na gładki krem. Można schłodzić w lodówce, nie trzeba.
Podajmy z ziarnami czarnuszki, łyżką orzeszków ziemnych i natką pietruszki. Lub bez orzeszków, zagryzając grissini.





Komentarze