chłodnik orientalny na przystawkę
Intrygujące małe co nieco. Idealne na początek czegoś większego.
Przepis autorstwa bielskiego bistro "Qchnia z duszą", zmodyfikowany przez mnie.
duże awokado
200 ml soku świeżego soku z marchewki
200 ml mleka kokosowego
łyżeczka żółtej pasty curry
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
łyżka soku z limonki
czarnuszka
sól
jako dodatek orzeszki ziemne lub grissini: na zdjęciu nie ma, bo wymyśliłam to w trakcie jedzenie, a zdjęcie zawsze robię przed ;)
Awokado, sok z marchewki, mleko kokosowe, jedną łyżkę pietruszki, pastę curry, sok z limonki, szczyptę soli 200 ml wody miksujemy na gładki krem. Można schłodzić w lodówce, nie trzeba.
Podajmy z ziarnami czarnuszki, łyżką orzeszków ziemnych i natką pietruszki. Lub bez orzeszków, zagryzając grissini.
Komentarze
Prześlij komentarz